21 mars 08:05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet, klockan 22-07.

En person har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:32 Skadegörelse, Kiruna
En patrull beordrades till en adress i Kiruna med anledning av skadegörelse. En bilruta hade blivit sönderslagen. Patrullen höll förhör, gjorde en brottsplatsundersökning och upprättar anmälan gällande skadegörelse.

00:25 Vapenlagen, Luleå
Polis beordrades till en adress i Luleå med anledning av bråk. Det var lugnt på plats när polisen anlände. En personbil vid adressen stoppades och kontrollerades och i den anträffades ett slags elchocksvapen, som togs i beslag. Ingen person blev frihetsberövad och anmälan upprättas.

02:32 Stöld/inbrott, Övertorneå
Polis beordrades till två butiker, en sport- och en byggbutik, i Övertorneå med anledning av misstänkta inbrott. Inga personer påträffades. Det är tillgripet kläder från sportbutiken och verktyg från byggbutiken. Polis undersökte platserna och en anmälan gällande stöld/inbrott upprättas.

02:35 Rattfylleri, Boden
En patrull stoppade och kontrollerade en personbil i Boden. Misstanke uppstod om att föraren, en man i 30-årsåldern, var påverkad av narkotika. Han togs med för provtagning. Anmälan upprättas gällande misstänkt drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.