22 mars 06:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under helgen är Stefan Gustafsson.

Kl 17.55, Skövde, mord alt dråp
En man anträffas i området kring Ryds grottor vid Öglunda. Kroppen/mannen ligger i ett område som man normalt sett inte promenerar i. Mannen är livlös och beskrivs som avliden. Ambulans, räddningstjänst och polis kallas till platsen. På plats konstateras mannen avliden. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Med anledning av att man inte för närvarande kan svara på hur mannen avled så inleds en förundersökning med rubricering mord alt. dråp.

Senare under kvällen så har polisen fått fram en identitet på mannen. Mannen är i 55-60 årsåldern. Anhöriga har underrättats. I nuläget finns det inget som pekar på att mannen blivit utsatt för brott.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen.

Kl 20.55 Mölndal, misstänkt rattfylleri mm
Polis larmas till en p-plats vid Blandsädesgatan, vittne har sett en man som troligen är påverkad köra bil på parkeringen, han ska även ha kört på andra bilar. Ett vittne har blivit hotad av föraren. Händelsen utspelar sig mittemot Bifrost  kyrkan.

När föraren kör på bil nummer två så har polisen kommit till platsen. Den misstänkta bilen försöker undkomma polisen som följer efter bilen. På vägen så kör den misstänkta föraren väldigt vårdslöst och ett antal trafikmärken mm körs ner. Den misstänkta bilen kör bla på fel sida. Polisen försöker upprepade gånger stoppa bilen men lyckas inte. Till sist måste man "trycka ner" den misstänkta bilen i diket och lyckas med detta. Föraren är fortfarande hotfull och våldsam när han grips av polis. Ingen person skadas dock i samband med händelsen.

Under färden har två bilar skadats förutom de involverade fordonen dvs misstänkt och polisfordonet,. Ett antal vägskyltar och belysning. Den misstänkt körs till Mölndals sjukhus för provtagning. Han är misstänkt för grovt rattfyllleri/ även drograttfylleri, smitning från trafikolycksplats och ej stannat på polismans tecken. Ytterligare rubriceringar kan tillkomma.

Kl 21.57 Mölndal, bråk/misshandel
Polis larmas till området kring Mölndals bro. Enligt vittnen/flera samtal så ska ett 20-30 tal personer vara involverade i ett större bråk på platsen, möjligen med kniv. En stor mängd bilar har även samlats på platsen. Före det att polisen hinner fram så lämnar dock ett flertal fordon platsen. Polisen stoppar flera bilar som verkar vara på väg från platsen och kontrollerar dem. Man finner flera personer med skador i bilarna, som gör att det pekar på att de varit involverade i bråket, ingen vill dock tala om vad som inträffat.

Någon person ska även ha kommit in till Sahlgrenska med skador som kan uppkommit vid bråket. Polisen kan inte få en klar bild av vad som inträffat och ingen vill göra någon brottsanmälan. Polisen upprättar dock en anmälan med rubricering misshandel, ingen grips.   

 

    

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen