22 mars 07:35, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits, tio personer har omhändertagits för narkotikabrott samt rattfylleri.

22.30 Polisen fick flera samtal om att det eventuellt pågick handel med narkotika i ett parkeringshus på Rademachergatan i Eskilstuna. Flera polispatruller åkte mot platsen. När polis kom dit sprang några personer, polisen fick tag i några andra. De belades med handfängsel. En man i 20-årsåldern blev misstänkt för ringa narkotikabrott, både innehav och eget bruk. Ytterligare två män i samma ålder blev misstänkta för ringa narkotikabrott innehav.

23.03 Larm om brand i flera sopkärl i centrala Oxelösund. Räddningstjänsten släckte bränderna. Polis kom dit och det finns misstanke om att bränderna var anlagda. Patrullen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

23.40 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade ett förföljande efter en bilist i Katrineholm. Det var vid Tivoligatan. Några minuter senare hade de fått stopp på bilen. Den kördes av en man i 40-årsåldern. Han blev misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av alkohol, grov olovlig körning, ej stannat på polismans tecken. Han var dessutom narkotikapåverkad och blev misstänkt för ringa narkotikabrott, både innehav och eget bruk, samt ytterligare trafikbrott. En kvinna i 50-årsåldern som satt bredvid blev misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk. Polisen fattade beslut om att beslagta bilen för att förhindra fortsatt brottslighet. Båda togs med för provtagning.

02.41 Det kom larm om inbrott i en restaurang i centrala Katrineholm. Någon hade kastat sten som krossat fönster, men det var oklart om man hade lyckats ta sig in. Polis kom dit. Det blev en anmälan om försök till stöld genom inbrott. Ingen gripen eller misstänkt.

Utöver detta har polisen hanterat ytterligare personer som är misstänkta för narkotikabrott, patrullerna har åkt på larm om bråk men ingen har gripits eller blivit allvarligt skadad, samt ärenden om skadegörelse, trafikbrott, m.m., m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen