22 mars 07:55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notiser nedan, och tretton har frihetsberövats på grund av berusning, rattfylleri, etc.

02.39 Polis larmades till ett mindre samhälle utanför Norrköping där en man skulle ha misshandlat en kvinna. Mannen hade sedan lämnat platsen i bil. Polis åkte mot adressen och sökte efter mannen. Kvinnan var inte allvarligt skadad fysiskt och behövde inte föras till sjukhus. Mannen hittades en bit bort och greps, misstänkt för misshandel i relation.

Dessutom har en man gripits under natten, misstänkt för våldtäkt mot en kvinna. Detta ska ha skett inomhus i en bostad i Linköpings kommun. Mannen är i 55-årsåldern. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt skadad fysiskt och inte varit i behov av sjukhusvård. Ärendet leds av åklagare och kan inte kommenteras ytterligare.

Utöver detta har polisen hanterat en del bråk, fått larm om slagsmål och stökiga folksamlingar, hanterat psykisk ohälsa, det har varit skadegörelse och trafikbrott, m.m., m.m.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen