22 mars 10:44, Stöld, Jämtlands län

En äldre person i Bräcke kommun utsattes för stöld av en person som utgav sig för att vara från hemtjänsten.

I går, lördag, beordrades en patrull till en adress i Bräcke kommun med anledning av en stöld.

En misstänkt person, en man, har knackat på en äldre persons bostad och sagt att han är ifrån hemtjänsten. Mannen fick komma in i bostaden och där tog han en summa pengar ur den boendes plånbok utan att bli upptäckt. Han lämnar sedan adressen. En anmälan gällande grov stöld är upprättad.

Om du får besök från någon som utger sig för att komma från hemtjänsten, sjukvården, ett företag eller en bostadsvärd eller liknande är det viktigt att du kontrollerar deras legitimation innan du släpper in personen. Det ska vara en legitimation som är utställd på aktuell verksamhet och där namn och foto finns med.  

För att vara helt säker kan du själv ringa verksamheten, det företag eller liknande som personen uppger att man kommer ifrån. Låt personen vänta kvar utanför dörren, som du stänger och låser, medan du tar reda på ett telefonnummer till aktuell verksamhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen