Uppdaterad 24 mars 15:36

24 mars 12:41, Rån, Nyköping

Trio greps efter rånförsök.

10.03 polisen fick samtal via SOS om att några misstänkta personer setts springa till en bil på Ringvägen i Nyköping. Inringaren trodde det kunde vara ett brott begånget med tanke på personernas agerande.

Polisen skickade flera polispatruller till området för att spana och ta reda på vad som hänt.

10.19 polisen är inne på en pizzeria och får då veta att ett rån har ägt rum. Några personer har varit inne på pizzerian och genomfört ett rån utan att lyckas få med sig något av värde. Polisen inleder en förundersökning om försök till grovt rån.

10.30 polisen har fått fram en del viktiga spaningsuppgifter och har larmat ut ett registreringsnummer på en bil som kan sättas i samband med rånet.

10.50 En polispatrull som har spanat efter den aktuella bilen anträffar bilen i centrala Norrköping. Tre personer i bilen grips som misstänkt för försök till grovt rån. De tre är män i 20-årsåldern och de förs till polisstationen i Nyköping för förhör varefter åklagare kommer att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Bilen tas i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

14.55 alla tre är även misstänkta för ringa narkotikabrott eget bruk och de har fått lämna prov.

15.35 alla tre misstänkta blev strax före klockan 15 anhållna av åklagare, skäligen misstänkta för försök till grovt rån.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen