Uppdaterad 25 mars 07:52

24 mars 16:16, Mord/dråp, försök, Motala

En förd till sjukhus efter misshandel i centrum.

15.36 Polis larmades med anledning av en misshandel utomhus, på Repslagaregatan, i centrum. Flera polispatruller beordrades till platsen.

När polis kom fram till adressen anträffade en skadad person. Personen har förts till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande mannens skadeläge.

Uppdatering:

Personen som har förts till sjukhus har blivit knivskuren och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen har spärrat av ett område runt brottsplatsen och polisens tekniker samt hundpatrull är på väg till platsen.

En person har gripits misstänkt för brottet.

Uppdatering:

20.10 Polisens tekniker är klara på platsen och avspärrningarna har hävts.

Uppdatering:

21.21 Den gripne personen, en man, har anhållits efter beslut av åklagare. Beslutet togs klockan 21.00 och mannen är anhållen, på sannolika skäl, misstänkt för försök till mord.

Polisen är fortsatt intresserad av att komma i kontakt med personer som rört sig i området vid biblioteket i Motala mellan klockan 15.00 och 16.00 idag. Det som har uppgifter att lämna ombeds ringa polisen på 114 14.

2020-03-25, 07.45: den drabbade är en man i 20-årsåldern och den misstänkte är en man i övre tonåren. Skadorna bedöms som allvarliga.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.