24 mars 16:49, Vapenlagen, Göteborg

Larm om beväpnad man på buss.

Polisen får in uppgifter om att en man beväpnad med någon typ av pistol ska ha gått ombord på en buss vid hållplats Sannegårdshamnen. Bussen går mot Eketrägatan.

Polisen larmas till platsen och man följer busslinjen, tar kontakt med föraren för att kunna stoppa bussen vid hållplats Säterigatan. Polisen genomför en insats mot bussen och den man som pekats ut. Han befinner sig i ett sällskap av ytterligare några ungdomar.

Polisen säkrar mannen och finner ett vapen. Övriga i sällskapet kontrolleras även de. Inga ytterligare vapen anträffas. Samtliga är ca 18-20 år. Vapnet troligen en sk soft airgun, snarlik ett riktigt vapen.

Vapnet är inte licenspliktigt, en leksak. Polisen misstänker dock att den man/kille som haft vapnet är påverkad av narkotika. Han medtogs för provtagning. Misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen genom eget bruk.  

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen