25 mars 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson samt Peter Adlersson.

00.19 Ale, drograttfylleri m.m.
En bil kör av vägen och hamnar i ett vajerräcke på E45:an i höjd med Ramstorp. Polis, räddningstjänst samt ambulans till platsen som kan konstatera att föraren visar tecken på drogpåverkan. Bilen rullas av vägen för att underlätta framkomligheten. I bilen fanns det även 3 barn som patrullen ser till att de körs hem. Ingen har kommit till fysisk skada. Föraren får följa med för provtagning. Föraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott eget bruk. Blir även en notering till sociala myndigheterna.

00.22 Göteborg, skadegörelse.
Ett vittne ser hur en person repar en bil på Polkettvägen varför polis larmas till platsen. Vittne pekar ut mannen som patrullen griper. Han får börja med att sova ruset av sig på polisstationen för att sedan höras angående den repade bilen.

02.56 Ale, olaga intrång m.m.
En person påträffas inne på Akzo Nobels anläggning på Färjevägen varför polis larmas till platsen. Väktaren som påträffat personen tar med sig den okända mannen som påstår att han gått fel helt enkelt. Han visar tecken på drogpåverkan samt kan även misstänkas för häleri, dock lite oklart vad häleriet består av. Mannen får följa med för provtagning och kan misstänkas för olaga intrång, narkotikabrott eget bruk samt häleri.

03.20 Mark, skadegörelse genom brand.
En person ringer in till polisen och berättar att hans bil skadats av någon form av smällare och börjat brinna enligt honom. När patrull kommer till platsen kan man konstatera att det troligen rör sig om en så kallad ”banger”. Ingen brand utan de skador som bilen fått härrör från smällen enligt den första bedömningen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen