Uppdaterad 26 mars 06:59

26 mars 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar.Ingen har gripits, två har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och ingen har heller fått med för provtagning på grund av drogpåverkan.

00.49 ett vaktbolag ringde till polisen om att ett inbrottslarm utlösts på en restaurang i Borensberg. Polisen åkte till platsen men då hade gärningspersonerna lämnat platsen. De har gjort inbrott på restaurangen och tillgripit alkoholvaror till ett okänt värde. Tillträde till restaurangen har skett genom att krossa en fönsterruta. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

01.41 polisen fick uppgift om krossade glasrutor på en kiosk på Östra Promenaden i Norrköping. Två personer har setts springa ifrån platsen. Polisen åkte till platsen och sökte i närområdet utan att hitta några misstänkta. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det som saknas är kontanter, sedlar och mynt till ett ännu okänt värde.

03.14 vaktbolag kontaktade polisen om att ett inbrott hade upptäckts på Badhusgatan i Linköping. Någon eller några har tagit sig in i ett garage och därefter tagit upp ett hål i en vägg. Det är oklart om något har stulits. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning genomfördes också. Polisen spårade från brottsplatsen med en hund men det arbetet ledde inte till något gripande. Polisen har tagit föremål i beslag för spårsäkring.

04.11 samtal till polisen från vaktbolag om att larmet utlöst på samma restaurang som tidigare haft inbrott kl. 00.49 i Borensberg. Det visade sig att några personer har tagit bort glastäckningen och därefter varit inne och tillgripit ytterligare alkoholvaror. Polisen har påbörjat tytterligare en utredning om stöld genom inbrott. Det finns inga misstänkta i något av dessa båda ärenden.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen