26 mars 15:13, Olaga hot, Stockholm

Den man som hötte mot förbipasserande fordon i Vinsta är omhändertogs med stöd av lag om omhändertagande av berusade personer.

När mannen hötte mot de förbipasserande fordonen på Skattegårdsvägen hade han ett verktyg i sin ena hand. En personbilsförare stannade bilen och ringde 112. När han stod utanför personbilen och pratade i mobiltelefonen satte sig mannen, som bar med sig ett verktyg, i personbilens förarsäte. Mannen som ringde till 112 drog ur mannen från personbilen. Han hölls fast tills polisen kom till platsen.

Mannen är misstänkt för olaga hot, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och hot mot tjänsteman. Det verktyg som mannen använde när han hötte mot de förbipasserande fordonen är tagen i beslag och ingår i utredningen. I samband med omhändertagandet belades mannen med handfängsel samt spotthuva. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen