26 mars 19:41, Motorfordon, stöld, Åtvidaberg

Man gripen för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel.

18.04 En person som lastade ur lådor i sin bil fick se hur någon hoppade in i bilen och körde iväg. Detta ska ha skett i centrala Åtvidaberg. Polis beordrades till platsen och den stulna bilen larmades ut.

18.54 En polispatrull fick syn på den utlarmade bilen på länsväg 691 i riktning mot Åtvidaberg. Bilen stannade inte på polismans tecken, men färden gick inte särskilt fort och det var tomt på trafik på vägen.

18.59 Efter att bilisten börjat vingla kraftigt och varit halvvägs nere i diket försökte en polispatrull preja bilen av vägen, men misslyckades.

19.03 Stopp på bilen inne på Åtvids nya kyrkogård.

19.08 Föraren, en man i 60-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument på plats och greps misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet alternativt grov vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen