Uppdaterad 28 mars 16:06

28 mars 11:22, Polisinsats/kommendering, Helsingborg

Polisinsats i Helsingborg.

Polispatruller skickas till en adress på Ättekulla där ett bråk ska ha utspelat sig. På plats möter poliserna en man i trapphuset och en hotfull situation uppstår. Polisen har spärrat av området runt flerfamiljshuset, ett flertal polispatruller är på plats.

13:30 Mannen är gripen och kommer att föras med ambulans till sjukhus, oklart skadeläge.

Sammanfattning

Då polispatrullen möter mannen i trapphuset så uppstår en hotfull situation och polisen avfyrar ett skott i trapphuset. Mannen återvänder sen till lägenheten och polisen fryser läget till förhandlare och andra polispatruller kommer fram. Polisens förhandlare får senare kontakt med mannen via telefon och när han ska överlämna sig till polisen så uppstår en ny hotfull situation och mannen blir då skjuten i benet. Mannen grips och förs sen till sjukhuset. Det kommer att genomföras en teknisk undersökning av lägenheten och trapphuset.

Då polisen använder sitt tjänstevapen anmäls detta alltid till Särskilda åklagarkammaren och därför kan ingen mer information lämnas ut angående de avlossande skotten på grund av förundersökningssekretess.

Uppdatering

Mannen misstänks för försök till mord och grovt hot mot tjänsteman. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen