Uppdaterad 03 mars 10:50

03 mars 01:01, Försvunnen person, Jönköping

Försvunnen 95-årig man. Anträffad avliden.

Kl 22.55 larmades polisen om en försvunnen man. Mannen som är 95 år är senast sedd vid 14-tiden utanför sin bostad i Huskvarna. Enligt personer som såg mannen gick han med en rullator och i riktning mot Esplanadrondellen. Han tros vara klädd i blå vinterjacka, beige keps med röd text. Rullatorn är röd med en korg. Polisen söker i området och har även tagit hjälp av väktare. Polisen tar tacksamt emot iakttagelser som kan underlätta sökandet.

kl.04.55 polisen har under natten fortsatt att söka efter den försvunnen Bertil Jogenfors utan resultat. Han är senast sedd utanför sin bostad på Vättergatan i Huskvarna vid 14-tiden i går eftermiddag. Polien uppmanar alla att hålla utsikt och fundera på om man gjort iakttagelser som kan vara till vår hjälp. Alla platser inomhus som varit tillgängliga under gårdagen även trädgårdar och altaner kan vara platser där Bertil kan finnas. Anhöriga har godkänt att vi publicerar namnet på Bertil.

07.15 den eftersökte mannen är fortfarande försvunnen och sökandet fortsätter. Vid 03-tiden beslutade polisen om att inleda räddningstjänst. Under natten har polisen sökt av stora delar av Huskvarna utomhus men även ett antal lokaler har genomökts, främst butiker och liknande för att säkerställa att mannen inte blivit kvar i någon av dessa lokaler efter stängning.

Polisen är fortfarande angelägen om att få tips från allmänheten om mannen, som alltså troligen är klädd i blå vinterjacka, beige keps med röd text och han använder en röd rullator med korg.

07.30 polisen har i nuläget ett tiotal polispatruller engagerade i sökandet.

08.55 ett flertal tips har nu inkommit till polisens regionledningscentral vilket polisen är mycket tacksam för. Varje tips bedöms och följs upp och polisen håller förhör med uppgiftslämnarna. Än så länge har inget av tipsen, eller polisens sökande i övrigt gett något avgörande resultat.

-Vi hoppas på fortsatt god hjälp med tips från allmänheten säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Polisen kommer under förmiddagen att söka med en UAS (drönare) över Huskvarna och räddningstjänsten kommer att biträda med att söka av Huskvarnaån med båt.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

10.10 den eftersökte mannen har anträffats avliden i Huskvarna, ca 1.6 km från bostaden. Han anträffades strax efter klockan 09 och anhöriga har underrättats. Polisen misstänker inget brott men kommer att genomföra sedvanliga utredningsåtgärder och kroppen kommer att genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

Polisen avbryter insatsen.

Polisen har fått många tips om den försvunne mannen och vi vill tacka alla som bidragit. Det har varit av stort värde, trots att förvinnandet inte fick något lyckligt slut den här gången.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.