Uppdaterad 04 mars 10:54

04 mars 07:26, Farligt föremål, misstänkt, Göteborg

Fynd av en låda vid Vasastaden. Polisen undersöker fyndet närmare.

En låda av någon typ har hittats utanför en fastighet på Viktoriagatan. Polis på plats. Polisen har beslutat att spärra av ett område kring fyndet. Kontakt kommer att tas med NBS (Nationella bombskyddet) för att avgöra hur man ska gå vidare.

Polisen på plats kan inte utesluta att det kan handla om ett sk farligt föremål.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut kring händelsen/från platsen. Förbipasserade ska följa polisens anvisningar på plats.  

Kl 08.41: Händelsen uppdateras här när ny information kan lämnas ut.  

Kl 09.00: NBS gör bedömningen att de behöver komma till plats för en närmare undersökning.

Avspärrningen kommer att påverka framkomligheten framförallt på Viktoriagatan, både för gående och trafik. Händelsen påverkar även spårvagnstrafiken på Vasagatan. För närvarande är det inte känt hur länge insatsen pågår.

Polisen kommer inte att kommunicera det arbete som NBS genomför på platsen i övrigt, dvs. var, hur och när. Allt på begäran av NBS själva, det handlar om personalens säkerhet.

Kl 10.24: NBS meddelar att föremålet var ofarligt, troligen ett batteri av någon form. Samtliga avspärrningar hävs och spårvagnstrafiken rullar återigen. NBS lämnar platsen, insatsen avslutad.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen