Uppdaterad 04 mars 20:44

04 mars 14:12, Skottlossning, Huddinge

Polisen fick samtal om att det skett en skottlossning vid Huddinge centrum.

Polisen som är på plats arbetar med att ta reda på vad som har hänt. De har träffat på en skadad person, det är i nuläget oklart på vilket sätt den personen är skadad eller hur personen skadades.

Uppdatering klockan 14:34
Det har varit skottlossning mot eller i en lokal. Den person som är skadad skadades av glassplitter när hon lades sig ner på golvet. Polisen har inlett förundersökning angående försök till mord.

Uppdatering klockan 15:20
Polisen kommer genomföra dörrknackning i några närbelägna fastigheter. Tekniker kommer under tidig kväll genomföra en undersökning. Två personer med splitterskador är undersökta av ambulanssjukvårdare. De har även pratat med chockade personer.

Uppdatering klockan 16:20

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord med flera brottsrubriceringar.En misstänkt gärningsman har gripits i ett närbeläget område. Han är i 20-årsåldern. Två målsägare har hämtats till förhör. Brottsplatsundersökning av kriminaltekniker pågår. Vidare har ett stort antal vittnesförhår hållits och en inventering samt analys av filmer från övervakningkameror pågår.

Uppdatering klockan 20:40

Den misstänkte gärningsmannen har förhörts. Innehållet i förhöret har presenterats för åklagare som har fattat beslut om att mannen är på sannolika skäl misstänkt och fortsatt är anhållen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen