05 mars 06:48, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan. Tre ärenden som sticker ut från mängden:

22.01 Det kom samtal till polisen om att det hade varit inbrott i en villa i Bankeryd, Jönköping. Huset hade stått tomt under dagen. Någon hade brutit sig in och bland annat stulit en kamera, i övrigt är det oklart vad som kan ha försvunnit. Polis sökte med hund och med andra patruller, men någon misstänkt kunde inte hittas. En teknisk undersökning har genomförts och en anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats.

03.02 Polisen fick samtal om att någon eventuellt stal god i ett vindsutrymme i en fastighet i Vaggeryd. Polis kom dit och anträffade en man på vinden. Han hade brytverktyg och ett uppklippt hänglås, men inget stöldgods. Han greps, misstänkt för försök till grov stöld. Mannen är i 45-årsåldern. Han anhölls under morgonen.

03.50 Polis larmades till Stenhuggargatan i Jönköping. En förbipasserande hade reagerat på att flera personer satt ute och rökte något som inte luktade som vanlig tobak. Polis kom dit och anträffade tre killar och en tjej, samtliga i 20-årsåldern. Alla fyra blev misstänkta för ringa narkotikabrott och togs med för provtagning.

Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen