Uppdaterad 06 mars 14:45

05 mars 13:13, Mord/dråp, Göteborg

En kvinna hittad avliden en lägenhet i Majorna. Polis inleder förundersökning med rubricering mord alt. dråp.

En bekant till den nu avlidna kvinna larmar polis till en lägenhet på i Majorna. Den bekanta har vid ett besök i lägenheten hittat lägenhetsinnehavaren, en kvinna livlös i bostaden.

När polisen kommer till platsen så konstaterar polisen tillsammans med ambulanspersonal att kvinnan är avliden och att kroppen har skador som gör att man misstänker mord. Kvinnan har troligen varit avliden ett tag, oklart hur länge. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning. Tekniker har kallats till platsen. Även rättsläkare tillkallas. Kvinnans identitet är i detta läge inte fastställt. Polisen genomför även efterforskningar utifrån trolig identitet för att kunna underrätta anhöriga. Ett arbete som gör att polisen inte kunnat bekräfta dödsfallet.  

Polisen inleder dörrknackning i närliggande fastigheter utöver detta nödvändiga utredningsåtgärder. Förundersökning med rubricering mord alt. dråp inleds.

För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut från förundersökningen. Ingen person gripen.

KL18.30: Kontakt med spaningsledningen, ingen ny information att lämna ut.

Kl 20.15: Kontakt med spaningsledningen, ingen ny information att lämna ut.

Kl 21.45: Kontakt med spaningledningen, ingen ny information att lämna ut.

200306/Uppdatering:
En man har sedan tidigare varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för gårdagens mord. Denna man har frihetsberövats runt lunchtid i dag fredag.

Polisen kommer inte att kunna bevara några frågor i övrigt pga utredningsläget.   

 

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen