05 mars 19:58, Bedrägeri, Stockholm

Okända gärningspersoner ringt och utgett sig att vara poliser till ett brottsoffer i 80-års åldern på Östermalm.

Under eftermiddagen blev brottsoffret uppringd av en man som presenterade sig som polis från Norrmalmspolisen. Mannen berättade att en annan polis skulle besöka brottsoffret för att prata med henne om en äldre utredning men även för att kontrollera hennes betalkort.

När mannen kom förklarade han att han behövde ta med brottsoffrets betalkort för en kontroll. När han inte kom tillbaka inom den tiden han uppgett fattade brottsoffret misstankar om att det inte stod rätt till. Hon ringde och spärrade sitt betalkort, inga uttag hade gjorts från brottsoffrets konto. 

Männen är misstänkta för försök till bedrägeri samt föregivande av allmän ställning.

Övrigt
Polisen har tillsammans med Brottsofferjouren, PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna tagit fram ett informations- och mötespaket. Mer information om det och polisens arbete när äldre och funktionsnedsatta varit utsatta för brott finns i de medföljande länkar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen