06 mars 14:56, Vapenlagen, Kungälv

Larm om beväpnad man i Ytterby. Polisen genomför en insats för att eftersöka person och vapen.

Polis kallas till området kring Hällebergsgatan efter det att ett vittne sett en man med något som påminner om ett gevär med kikarsikte. Mannen ska ha rört sig in och ut ur en fastighet på platsen.

En insats i området planeras och genomförs.

Ett flertal enheter larmas till platsen inklusive helikopter. I insatsen ingår även insatsstyrkan. Via vittnen på plats så har en person och en lägenhet pekats ut. Beslut om husrannsakan i bostad via vakthavande befäl. En ambulans tillkallas av säkerhetsskäl.

Insatsstyrkan går in i en lägenhet, en man i lägenheten. Man finner samtidigt två luftvapen. Ett av dessa vapen har ett kikarsikte.

När det gäller luftvapnen så är de inte olagliga, ingen person har hotats. Polisen misstänker dock att lägenhetsinnehavaren är påverkad av narkotika. Provtagning kommer att genomföras. Brottsmisstanken för närvarande rör brott mot narkotikastrafflagen genom eget bruk.

Ytterligare två män har medtagits för provtagning misstänkta för narkotikabrott.  

Insatsen avslutas.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen