Uppdaterad 06 mars 21:17

06 mars 19:51, Mord/dråp, försök, Jönköping

Person fördes bort i bil från Ekhagsringen.

18.42 Polis larmades till Ekhagsringen, Jönköping, efter samtal om bråk utomhus på platsen mellan flera personer.

18.49 Polis på plats. Det är oklart vad som hänt på platsen, men vittnen uppger att en person har tvingats in en bil mot sin vilja, bilen ska sedan ha lämnat platsen. 20 minuter senare påträffades personen som förts iväg i Barnarp, där han lämnats vid vägkanten. Den drabbade hade en skada och fördes därför till sjukhus med ambulans. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, människorov samt grovt olaga hot. Ett område vid Ekhagsringen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med vittnen som befunnit sig i området vid 18.40-tiden i dag. Ring polisen på 114 14 och lämna tips.

21.10 Personen som är förd till sjukhus är en man i 20-årsåldern. Det finns ytterligare en målsägande i ärendet. En man i 40-årsåldern som också befunnit sig på platsen och som ska ha försökt följa efter gärningspersonerna med en egen bil. Ett skott ska då ha avlossats, som fått målsägande nummer två att avbryta förföljandet. Polisarbetet kring händelsen fortgår med hög intensitet, det finns i nuläget ingen frihetsberövad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen