06 mars 22:21, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser.

21:10 Rattfylleri, Vännäs.
Ett vittne kontaktar polisen då den observerat en man, som uppträtt berusat, sätta sig vid förarplatsen i en bil. Mannen kör från platsen och anmälaren följer efter. Polispatrull skickas till platsen och vittnet pekar ut den bostad där mannen parkerat bilen och gått in. Polisen gör husrannsakan i bostaden och mannen medtas för kroppsbesiktning (blodprov) misstänkt för rattfylleri. I samband med ingripandet gör mannen motstånd och misstänks även för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman.

21:40 Störande fordon, Västerslätt Umeå.
Polispatrull skickas till Bilprovningen, Västerslätt, med anledning av många bilar på platsen som sladdar. Polispatrull kontrollerar platsen och samtalar med personer på platsen. Ingen brott konstateras och polispatrull lämnar med en tillsägelse.

23:10 Rattfylleri under påverkan av narkotika, RV95 Åliden
Anmälare ringer polisen då den kör bakom en bil som vinglar och vissa stunder kör på fel sida vägen. Polispatrull stoppar fordonet på Bolidenvägen. Föraren uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika och misstänkts för rattfylleri under påverkan av narkotika och ringa narkotikabrott eget bruk. Föraren, en man i 30-års åldern, medtas för kroppsbesiktning (blodprov).

23:38 Nedskräpning, Ålidhem Umeå
En man i 20-års åldern får böter för nedskräpning. 800 kronor är bötesbeloppet.

00:35 Brott mot knivlagen, Kågevägen Skellefteå
Polispatrull stoppar en personbil. I bilen färdas fyra personer. Polispatrull genomför husrannsakan i fordonet och anträffar ett knoggärn och en machete. Anmälan brott mot knivlagen upprättas och godset tas i beslag.

02:27 Bråk, Umeå
Polis skickas till en restaurang i centrala Umeå då samtal inkommer om pågånde bråk mellan två personer. Polispatrull omhändertar en kvinna enlligt lag om omhändertagande av berusade personer och en anmälan gällande misshandel upprättas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen