07 mars 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstaleperson är Christer Fuxborg.

22.34 Mölndal, inbrottsstöld.
En lägenhetsinnehavare kommer hem på kvällen och upptäcker att det varit inbrott varför polis tillkallas. Hela lägenheten är genomletad och samtliga fönster och dörrar stod öppna. Man har blivit av med bland annat smycken. En lokal tekniker kommer att gör en brottsplatsundersökning under lördagen för att försöka säkra spår m.m.

23.24 Göteborg, vapenbrott m.m.
En person slänger ut flera glas från sin lägenhet som är belägen på 5:e våningen på Sveagatan. Polis till plats som kan lokalisera lägenheten och sedermera kan gripa personen. Ingen har kommit till fysisk skada då glasen hamnat på gatan utan att träffat någon/ något.  Mannen grips och i samband med gripandet hittas ett vapen som troligen omfattas av vapenlagen. Han är även misstänkt för försök av misshandel samt narkotikabrott, eget bruk.

01.58 Skövde, brand genom skadegörelse.
En bil brinner som står parkerad längs vägen invid Forsby Kyrka varför räddningstjänst samt polis till plats. Stor spridningsrisk till andra bilar säger inringaren. Räddningstjänst bedömer att det brunnit så pass mycket att man låter bilen brinna ut. Under tiden så stänger polisen av ett körfält för att underlätta räddningsarbetet. När den brunnit färdigt lämnar samtliga och polis tar uppgifter för en anmälan, oklart hur den börjat brinna.

02.43 Strömstad, våld och hot mot tjänsteman.
En man skall omhändertas för fylleri och i samband med detta uppstår bråk och en polis blir spottad på i ansiktet. Mannen är mycket våldsam i samband med omhändertagandet. Han kan misstänkas för våld mot polis och ordningsvakt, våldsamt motstånd samt ofredande.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen