07 mars 07:34, Trafikbrott, Stockholm

Ambulanspersonal tog kontakt med polisen efter att en personbilsförare påverkat och försvårat deras utryckningskörning på E4/E20 norrut.

Ambulansen hade en utryckning och färdades norrut på E4/E20 i det vänstra körfältet. I närheten av trafikplats Hallunda kom en personbilsförare ifatt och låg väldigt nära ambulansfordonet. Ambulansföraren uppfattade att personbilsförare ville köra om och förflyttade sig sig till körfältet till höger. Längre fram körde ambulansen om den aktuella personbilen som då lagt sig bakom en lastbil i det mittersta körfältet på E4/E20 norrut.

I höjd med Västberga körde personbilsföraren om ambulansen i det högra körfält. Personbilsföraren bytte även körfält några gånger i hög hastighet. Ambulansföraren upplevde sig tvungen att sänka hastigheten för att undvika en olycka, trots att de var på väg till ett sjukhus med en patient som behövde komma under vård så snart som möjligt.

Polisen fick fram identiteten på personbilsföraren, en man i 25-års åldern hämtades till förhör i den pågående utredningen rörande sabotage mot blåljusverksamhet och vårdslöshet i trafik. Han är även misstänkt för otillåtet kört om fordon på höger sida, ej anpassat avstånd till framförvarande fordon samt överskridit heldragen linje.

Mannen är inte längre frihetsberövad men fortfarande misstänkt för de nämnda brotten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.