Uppdaterad 07 mars 08:19

07 mars 08:04, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 95 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Totalt har 22 personer omhändertagits för fylleri eller medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri och/eller narkotikabrott.

22.01 Polis larmades med anledning av att en person blivit rånad av tre andra personer utanför en restaurang i Åkers Styckebruk. Efter rånet lämnade personerna platsen till fots. Vid rånet fick den drabbade ta emot slag men ska inte ha behövt åka ambulans till sjukhus. Personen rånades på kontanter. Polisen utreder händelsen som rån. Ingen gärningsperson har ännu kunnat gripas i samband med händelsen.

22.35 Polis larmades med anledning av enmisshandel i området Torshälla, Eskilstuna. Polis åkte till platsen och en skadad person påträffades, den skadade fördes till sjukhus i ambulans för kontroll och eventuell vård. En person, en man i 45-årsåldern, greps på platsen. Mannen greps misstänkt för grov misshandel.

22.47 Polis larmades med anledning av en pågående skadegörelse vid Abborrberget. Någon eller några personer skulle ha brutit oss brädor från en byggnad i området och eldat dessa. När polis kom fram till platsen påträffades ett antal ungdomar. Ungdomarna skjutsades hem. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

00.02 Polisen stoppade en mopedförare för kontroll. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 20-årsåldern, saknade giltigt körkort. Mannen misstänktes även vara berusad och togs med för provtagning. Mannen misstänks i nuläget för rattfylleri, drograttfylleri samt olovlig körning.

01.29 Polisen larmades med anledning av ett bråk utanför en restaurang i centrala Strängnäs. Ett 20-tal personer uppgavs befinna sig på platsen. När polis kom fram visade det sig att två personer, en man och en kvinna, blivit slagna. Polisen har upprättat två anmälningar om misshandel. Ingen av de båda målsägande ska, enligt uppgift, ha behövt åka ambulans till sjukhus.

01.45 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand vid Hällbyskolan, Eskilstuna. Branden var cirka sex meter från närmaste byggnad. Polisen ar dokumenterat platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

03.07 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en moped på Kjulavägen alternativt Carlavägen, Eskilstuna. Polisen ar dokumenterat platsen och en anmälan om skadegörelse genom brand har skrivits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen