08 mars 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

18.50 Göteborg, butiksrån.
En butik på Färgfabriksgatan blir rånad av en ensam man med kniv. Han kommer över kontanter till ett värde av några tusen kronor. Han springer från platsen och ingen har kommit till fysisk skada. Kniven beskrivs som en stor kökskniv och han var maskerad vid tillfället. Personal beskriver mannen vara max 30 år, ca 170 cm lång samt atletisk kroppsbyggnad. Han hade en mörkblå jacka på sig med en luva som var uppfälld över huvudet. Ingen gripen i nuläget och patrull har säkrat en övervakningsfilm samt tagit uppgifter för en anmälan.

23.28 Göteborg, trafikbrott.
En bilförare gör en otillåten U-sväng och krockar med en spårvagn vid Olskrokstorget. Polis till plats som tar uppgifter för en anmälan. Ingen har kommit till fysisk skada dock är personbilen så skadad att den inte går att köra från platsen, bärgare beställs.

23.41 Göteborg, butiksrån.
En ensam man kommer in på Shell 7 eleven och hotar personal med en kniv. Han begär pengar samt cigaretter men får bara med sig cigaretter. Personal larmar och polis kommer till platsen och börjar ett eftersök med hjälp av en hund men tyvärr påträffas ingen som kan sättas i samband med händelsen. Mannen hade en kepsmössa på sig samt var mörkklädd och bar på en påse med Shell emblem på. Ingen kom till skada.

23.56 Lidköping, skadegörelse genom brand.
Larm inkommer beträffande brinnande bil på Länsväg 184 vid pendelparkeringen. Räddningstjänst samt polis till platsen. Branden släcks och patrullen tar uppgifter för en anmälan, oklart vad det är som gjort att det börjat brinna i nuläget.

02.24 Göteborg, personrån.
En ensam man blir rånad av två män som hotar honom med ett pistolliknande föremål samt en kniv. Båda var maskerade och försvann i riktning mot Vårväderstorget. Han blev av med sin telefon, ett halsband samt ett armband. Polis söker av omgivningen men tyvärr utan resultat, en anmälan tas upp.

05.15 Trollhättan, inbrottsstöld.
Ett vittne ser hur en bil kör in i området Karlstorp och sedan hör ljud som man misstänker kommer från att någon försöker bryta sig in i något garage på Karlstorpsvägen. Polis till platsen som hittar bilen men då är det bara en ensam kvinna i bilen. Efter ytterligare lite letande hittar polis på en man i ett garage som är i kvinnans sällskap. Mannen grips då det inte är hans garage och får följa med till stationen. Så även kvinnan som får redogöra för sin inblandning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen