08 mars 07:36, Stöld, Stockholm

Brottsoffer ringde sin stulna telefon och fick prata med polisen. Polisen hade svarat i en av de telefonerna som en gripen man hade med sig.

Ordningsvakterna hade talat om för två personer att de inte kunde röka på den plats utanför Centralstationen där de stod. En av männen ifrågasatte det ordningsvakterna talade om för honom. När han skulle avvisas från platsen vägrade han lämna platsen. Ordningsvakten beslöt då att han skulle avlägsnas från platsen, även detta ifrågasatte mannen. Han försvårade även ordningsvaktens fortsatta arbete samt försökte slå en av ordningsvakterna.

Mannen greps misstänkt för våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman. Innan polisen kom till platsen kom det fram att mannen även kan misstänkas för andra brott då han bar med sig mobiltelefoner och smycken. 

När polisen var på plats ringde en av de mobiltelefoner som mannen hade haft på sig. Polisen svarade och fick prata med en man som berättade att han blivit bestulen på sin mobiltelefon samma dag vid 06:45- tiden. Det hade skett utanför tunnelbanespärrarna vid uppgången mot Centralstationen. Två män hade kommit fram och dansat nära och runt mannen. När de hade lämnat platsen märkte mannen att hans mobiltelefon inte var kvar i jackan. 

Polisen övertog det gripande som ordningsvakterna hade gjort. Mannen är oidentifierad och misstänkt för grov stöld, stöld alternativt häleri, våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman.

I utredningen ingår även beslagtagna mobiltelefoner och smycken som polisen kommer utreda vem de tillhör. Polisen träffade den man som ringde till sin stulna telefon och lämnade tillbaka hans mobiltelefon. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen