09 mars 06:54, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notis nedan.

22.09 En berusad kvinna uppgav att hon hade blivit misshandlad utanför en restaurang i centrala Eskilstuna. Hon ska ha jagat efter den som gjort detta och i samband med det ramlat och gjort sig illa. Hon fördes till sjukhus med ambulans. Polisen åkte till platsen, men kunde inte hitta något vittne till händelsen. Kvinnan hittades på Fristadstorget. Om någon har sett händelsen bör man ringa 114 14.

02.07 Ett väktarbolag ringde polisen. Det hade gått ett kameralarm vid ett företag på Rönngatan i Katrineholm. Två personer syntes på bilderna. Flera polispatruller larmades ut och kort efteråt stoppade en patrull en bil. I den satt två män som hade med sig diverse brytverktyg. Båda greps, misstänkta för förberedelse till stöld. De är i 30- till 35-årsåldern.

02.38 Det kom larm om brand i ett flerfamiljshus. Det visade sig vara på en balkong. Räddningstjänsten hanterade detta. Inga personskador fanns att rapportera. Polisen såg till att räddningstjänsten kunde utföra sitt arbete och undersökte efteråt eventuell brottsmisstanke. Troligen har rökutvecklingen startat på grund av något kvarglömt, och polisen skrev därför en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

03.38 Väktare kontaktade polisen efter att det hade gått ett inbrottslarm på en fastighet under uppbyggnad. En person sprang från platsen när väktare kom dit. Detta var vid Fotbollsvägen / Idrottsvägen i Nyköping och personen sprang mot vattnet och hamnen. Flera polispatruller, inklusive hund, åkte till platsen. Polisen lyckades inte gripa någon, men säkrade vissa spår. Det är oklart om någon har stulits, men en anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen