09 mars 10:00, Stöld, försök, Nyköping

Väktare avbröt inbrottsförsök.

03.38 Inbrottslarmet gick på ett nybygge vid Brandholmen, Nyköping. När väktare kom till platsen upptäckte de en man inne i byggnaden, som efter att ha sett väktarna flydde till fots, till synes utan någon tillgripet.

03.44 Polis på plats och påbörjade spårning med hund. Man fick upp ett spår men det ledde inte fram till någon misstänkt person. En anmälan om försök till stöld genom inbrott upprättades.

08.38 Polis fick samtal från byggjobbare som hittat en person inne på området. Polis åkte till platsen och omhändertog mannen, som var påverkad, enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, Lob. Han är misstänkt för olaga intrång, skadegörelse, ringa narkotikabrott innehav samt brott mot knivlagen. Den misstänkte är en man i 45-årsåldern. Det finns inga uppgifter om att något ska ha blivit tillgripet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.