10 november 06:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverskamhet i polisområde Östergötland.

06.15 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Endast en har frihetsberövats under natten, på grund av berusning/ordningsstörning.

00.46 samtal till polisen från ett vaktbolag om inbrottslarm och krossad ruta på en restaurang på Vigfastgatan i Linköping. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt samtidigt som andra poliser spanade i omgivningarna. Det visade sig att någon har krossat en ruta och tagit sig in till kassan och stulit mynt. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott utan misstänkt.

02.11 polisen träffade på en kraftigt berusad man på akuten, Vrinnevisjukhuset efter ett samtal från en ordningsvakt. Den berusade mannen, i 45-årsåldern bar på en pistolatrapp, som polisen tog i beslag och förverkade. Mannen fick följa med till polisen för tillnyktring. Ingen misstanke om brott.

02.24 samtal till polisen om larm och krossad ruta på ett företag på Svänggatan i Mjölby. Framme på platsen kunde polisen konsattera att någon har krossat en ruta och genofört ett inbrott. En utredning om stöld genom inbrott är påbörjad, men ingen är inledningsvis misstänkt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.