Uppdaterad 12 november 07:42

11 november 15:48, Mord/dråp, försök, Jönköping

Person skadad och förd till sjukhus. Polisen misstänker brott.

15:12 Polisen larmades till stadsparken i Jönköping med anledning av ett bråk. Polisen var snabbt på plats och anträffade en skadad person. Den skadade personen, som ännu inte är identifierad, fördes till sjukhus för vård. Platsen där mannen hittades har spärrats av och polisen har börjat att prata med personer som befunnit sig i närheten för att få en uppfattning om vad som har hänt.

16:00 Den skadade personen är en man, men identiteten är fortfarande inte fastställd. Mannen vårdas på sjukhus för sina skador. Polisen har ännu inga uppgifter om hur skadeläget är för honom. Polisen har påbörjat en utredning om försök till mord. 

16:34 Norra delen av stadsparken upp till Dunkehallavägen är avspärrad.  Polisen jobbar vidare med att få fram vad som har hänt.

18:10 Mannen vårdas fortfarande på sjukhus. Vid närmare undersökning av mannen meddelade sjukvården att man inte har kunnat hitta några yttre synliga skador på mannen. Det är därför svårt att säga vad det är som har hänt. Mannen hålls nedsövd och polisen har därför inte kunnat prata med honom än.

Som läget är nu kvarstår misstanken försök till mord tills att mannen har kunnat förhöras. Det är möjligt att brottsrubriceringen därefter kan komma att ändras.

Polisens kriminaltekniker samt hundförare med hund har noggrant dokumenterat brottsplatsen. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

21:00 Det finns inget nytt att rapportera gällande utredningen. Texten kan komma att uppdateras imorgon eller när mer information finns att lämna. Polisen är mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som har sett eller hört något om händelsen och inte redan har pratat med polisen.

Uppdatering torsdag 12 november:

Brottsrubriceringen har ändrats till grovt olaga hot. Ärendet är åklagarlett och polisen lämnar inga ytterligare kommentarer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.