12 november 01:26, Mord/dråp, försök, Ljusdal

Kvinna grips misstänkt för försök till mord alternativt försök till grov misshandel.

Polis beordras till ett misstänkt pågående inbrott utanför Järvsö. När patrullerna anländer till platsen avviker en bil. Ett stoppförsök genomförs men bilen stannar inte, varav ett förföljande startar. Föraren i bilen ska ha försökt att preja en av patrullbilarna.

I Hybo får patrullerna tillfälligt stopp på bilen. När poliserna kliver ur patrullbilen börjar föraren i den andra bilen att köra mot dem. Polis väljer då att avlossa verkanseld mot bilens däck. Men föraren avviker än en gång och förföljandet fortsätter.

Kort därefter prejas bilen av patrull ned i diket och föraren, en kvinna i 30-årsåldern, grips misstänks för försök till mord alternativt försök till grov misshandel. Kvinnan är även misstänkt för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott eget bruk och drograttfylleri.

Ingen person skadas under insatsen.   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.