12 november 06:48, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 46 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

03:19 Polis larmades till området Ryd i Linköping med anledning av ett inbrott i en bostad. Polispatrull på plats hittade en lägenhet med uppbruten dörr. Ägaren till bostaden var ej hemma. Hundpatrull kallades till platsen och vissa spår säkrades. Ingen är i nuläget misstänkt. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det är oklart vad som stulits.

03:36 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Garnisonsvägen i Linköping efter larm om att en parkerad buss börjat brinna. När polis kom till platsen visade det sig att minst tre bussar fått brandskador. Boende i området har uppmanats att stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av rökutvecklingen. Ingen person ska ha skadats i samband med branden. Polisen kommer upprätta en anmälan om brand utan misstanke om brott då en dieselvärmare på en av bussarna kan ha orsakat branden.

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.