Uppdaterad 13 november 07:41

13 november 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.29 polisen har hittills hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits och fyra har fått följa med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

01.19 i samband med en rutinkontroll på Slåttergatan i Norrköping har en man i 25-årsåldern fått följa med till polisstationen för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav. Misstänkt narkotika togs i beslag för analys.

01.54 i samband med en rutinkontroll på Mjölbyvägen i Ödeshög fick en man i 45-årsåldern följa med för provtagning med anledning av att han blåst positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri.

01.56 polisen kallades till Skogslyckegatan i Linköping där ett larm hade utlöst från en restaurang. Det visade sig att någon har krossat en glasruta och varit inne i lokalen. Oklart vad som stulits. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även genomfört en brottsplatsundersökning.

03.13 polisen kallades till Industrigatan där ett larm hade utlöst på en restaurang. En glasruta har krossats. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det är oklart vad som kan ha stulits.

03.36 i samband med en rutinkontroll på Odalgatan i Norrköping blev en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör.

04.27 i samband med en rutinkontroll på Drottninggatan i Linköping har en man i 30-årsåldern fått följa med till polisstationen för provtagning och förhör angående ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Hittills har fyra viltolyckor inträffat under morgonen, på olika håll i länet. Tre rådjur och ett vildsvin har blivit påkörda, samtliga utan personskador.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.