13 november 07:28, Mord/dråp, försök, Motala

En man gripen efter mordförsök i Motala.

Under gårdagskvällen, vid 23.30-tiden fick polisen samtal från en man i 35-årsåldern som berättade att han blivit utsatt för ett brott i Karlsby, Motala.

Polisen åkte till platsen och träffade på den drabbade mannen, som blödde efter en sårskada. Mannen togs omhand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus.

Polisen påbörjade en utredning om försök till mord. Polisen fick misstankar om en misstänkt person som kunde gripas vid 01-tiden.

Polisen har sedan dess arbetat med sedvanliga utredningsrutiner vid grova brott för att ta reda på vad som hänt och varför. Kriminaltekniker har också arbetat under natten och denna undersökning kommer att fortsätta under förmiddagen inom ett område som är avspärrat.

03.58 den gripne mannen, som är i 50-årsåldern, har nu förhörts av polisen och anhållits av åklagare, som nu leder den fortsatta förundersökningen. Misstankarna om försök till mord kvarstår. Frågor om utredningen hänvisas till åklagaren.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.