18 november 01:16, Mord/dråp, försök, Uppsala

Mordförsök i centrala Uppsala.

En man i 20-årsåldern blir påhoppad bakifrån och får två knivhugg i ryggen av en för honom okänd gärningsman.

Händelsen inträffar klockan 01:16 på Sysslomansgatan i Uppsala. Efter knivhuggen har gärningsmannen sprungit från platsen. Den 20-åriga mannen avförs med ambulans till sjukhus där en polispatrull kan genomföra ett inledande förhör.

En förundersökning gällande försök till mord har upprättats och polisen är angelägna om tips som kan leda till att man hittar den här gärningsmannen som ska ha färdats på samma buss som 20-åringen.

Det handlar om buss 848 från Sala som ankom till Uppsala strax innan, eller strax efter, klockan 01:00. Den 20-åriga mannen har klivit på buss 848 i Morgongåva, då ska redan gärningsmannen ha befunnit sig på bussen. Vid hållplats Ekonomikum har både gärningsmannen och 20-åringen klivit av bussen.

Var du med på den här bussen, eller har du rört dig i närheten av den här aktuella hållplatsen eller brottsplatsen, och har gjort iakttagelser som skulle kunna hjälpa polisen. Ring 114 14.

Uppdatering 2020-11-18, 21.00

En man misstänkt för mordförsöket grips av polis under eftermiddagen och blir efter förhör anhållen. 

Utredarna är dock fortfarande anglägna om att få in fler vittnesuppgifter. Personer som har gjort iakttagelser eller har information om brottet kan höra av sig till polisen på telefon 114 14 och lämna uppgifterna. 

I nuläget kan inget ytterligare kommuniceras om gripandet eller ärendet som sådant. 

/ Jonas Eronen, presstalesperson.

   010-567 68 47

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.