19 november 06:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot torsdagen har polisen hanterat ett tjugotal händelser som rör Östergötlands län. Ingen har gripits.

21:18 Polisen larmades till en adress i området Skarphagen i Norrköping. En man i 95-årsåldern hade tidigare under kvällen blivit uppringd av en man som sagt sig komma från banken. Denne man kom sedan hem till den äldre mannen och ska ha sagt att man ska byta ut allas bankkort varefter han försvinner med mannens kort. Senare saknas 15000 kr från mannens konto. Polisen har varit hemma hos mannen och upprättat en anmälan om bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

-

00:29 Polisen larmades till en restaurang på Roxviksgatan i Linköping. En eller flera gärningspersoner hade tagit sig in i restaurangen genom att slå sönder en ruta i entrédörren. Polisen misstänker att man hade försökt att få med sig kassalådan men misslyckats. En brottsplatsundersökning är gjord och en anmälan om försök till stöld är upprättad.

-


02:50 Polisen larmades till Trädgårdsgatan i Norrköping med anledning av ett Inbrott i ett café. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och det är ännu oklart om något stals vid inbrottet. En anmälan om stöld är upprättad och caféägaren kommer att meddela polisen om någonting saknas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.