21 november 00:30, Övrigt, Stockholm

Varje helg är det en insats som heter 'Cityhelg' i centrala Stockholm. Kvällens insatsledare rapporterar om en lugn kväll i city.

Varje helg jobbar en insats i centrala Stockholm som benämns 'Cityhelg' - så även denna fredagskväll. Insatsen arbetar i de krogtäta miljöerna bland annat runt Stureplan och Medborgarplatsen.

Polisinsatschefen vid fredagens Cityhelg rapporterar om en lugn kväll i Stockholm i samband med att alkoholserveringen avslutades klockan 22.

- Det har varit sparsamt med folk ute och de flesta ställen har stängt ned efter att alkoholserveringen avslutades vid 22. Vi har under kvällen i stället kunna lägga en större del av vår resurs på trafiken vilket har renderat i att vi stoppat ett antal personer som kört under påverkan, säger Christer Olofsson, polisinsatschef för Cityhelg.

Det är kommunernas miljöförvaltningar som sköter tillsynen av krogar/restauranger och att de följer restriktionerna kring trängsel. Polisens uppdrag är förutom ordning och säkerhet bland annat att se till att alkoholtillstånd och berusningsgrad sköts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.