Uppdaterad 21 november 07:50

21 november 02:52, Sammanfattning kväll och natt, Västernorrland län

Lugnt

 

Det har varit   en lugn kväll i Västernorrland  i samband med att alkoholserveringen avslutades klockan 22.

 Det har varit sparsamt med folk ute och de flesta ställen har stängt ned efter att alkoholserveringen avslutades vid 22.

Inga krogrelaterade ärenden. Det som varit för Polisen har varit olika typer av bråk i samband med hemmafester.

 

Uppdatering klockan 07:50 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

00:27 Trafikbrott, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Remsle. Föraren får en ordningsbot då bilen har tonade rutor fram vilket är otillåtet.

00:37 Trafikkontroll, Sollefteå
Polisen har haft en trafikkontroll på Norra Ådalsvägen. Samtliga kontrollerade trafikanter kunde passera utan anmärkning.

Strax därefter kontrollerades trafiken även vid Ångermannabron, Remsle. Även här var samtliga utan anmärkning.

01:00 Skadegörelse, Härnösand
Polisen beordras till en adress i Härnösand med anledning av ett bråk. Väl på plats visade det sig att någon har krossat en fönsterruta på en bostad. Personerna har sedan lämnat platsen i bil men återfinns kort därefter av polis. Två personer medtas för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. En av personerna omhändertas också enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan om skadegörelse upprättas också.

01:00 Trafikbrott, Sundsvall
Polisen stoppar en personbil i Stenstan. Föraren får en ordningsbot för att ha kört in på en förbjuden infart på Rådhusgatan. 

01:02 Trafikbrott, Sundsvall
Polisen stoppar en A-traktor på Södra Alnö. Föraren får en ordningsbot på grund av felaktig belysning fram samt för att fordonet saknar registreringsskylt fram. Vårdnadshavare kontaktas då föraren är minderårig. 

01:12 Rattfylleri, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil som ska ha framförts i hög hastighet på en bussgata som även används som gångväg. Intill gatan finns ett bostadsområde. Föraren av personbilen, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. En anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas. 

Övrigt: Två viltolyckor har inträffat under natten, en i Sundsvalls kommun och en i Sollefteå kommun. Ingen person kom till skada. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.