Uppdaterad 22 november 07:54

21 november 09:29, Rån, Tranås

Ytterligare ett rån. Personal på pizzeria i Sommen rånade. Man gripen.

09:02 Polisen larmades till en pizzeria i Sommen med anledning av ytterligare ett rån. Även här kom gärningspersonen i en a-traktor.

09:11 Polis var på plats. En man i 35-årsåldern greps misstänkt för rån. Han befann sig i aslutning till pizzerian och fördes till polisstationen för förhör. Ingen person har kommit till fysisk skada.

Polisen utreder nu om rånen har samband med varandra. Polisen söker efter flera eventuellt inblandade gärningspersoner då två a-traktorer hade avvikit från platsen innan polisen kom fram. Polisen är mycket intresserad av vittnesmål gällande två a-traktorer, en grön och en röd/rosa, i området.

09:43 En polispatrull anträffade den röda a-traktorn parkerad i Tranås. Den kommer att tas i beslag. Det fanns ingen person i anslutning till bilen. Den tidigare nämnda gröna a-traktorn är inte aktuell, det rör sig om ett missförstånd och det har bara funnits ett inblandat fordon -den röda a-traktorn som nu är anträffad.

12:00 Polisen söker efter en specifik person som polisen misstänker ha kört a-traktorn till Tranås men han har inte anträffats ännu. Polisen vill prata med mannen för att reda ut hans eventuella koppling till morgonens rån.

UPPDATERING SÖNDAG:

Under lördagseftermiddag hittades den person som polisen sökte efter. Han, en man i 55-årsåldern, häntades in till förhör och anhölls senare av åklagare. Han misstänks för rånet i Tranås. (Se tidigare händelsenotis)

Brottsrubriceringen i Sommen har ändrats till Stöld. Den man i 35-årsåldern som greps på platsen igår anhölls av åklagare under lördagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.