Uppdaterad 22 november 07:26

22 november 03:20, Sammanfattning kväll och natt, Västernorrland län

ett urval från Västernorrlands natten

23 .50 Polisen gör stopp och kontroll av ett fordon vid Shellmacken , Haga, Sundsvall

Vid kontroll uppstår misstanke om att föraren är påverkad av droger. Det visar sig också att föraren en man i 45 års åldern saknar körkort. Han misstänks nu för drograttfylleri samt grov olovlig körning.  Polisen tog tillfälligt hand om bilens nycklar för att förhindra fortsatt körning.

------------------------------------------------------------------------

 Vid midnatt ser en person i Sundsvall  något som flyter i vattnet vid Inre hamnen. Det ser ut som en kropp. Polis och räddningstjänst  larmas och räddningstjänsten kan med båt fånga "kroppen" som lyckligtvis visar sig vara en docka. Slutet gott och Inre hamnen har nu fått en "torrdocka"

 

 

01.50   E4 i höjd med Birsta

En bil vägrar stanna och  försöker fly från en  polisbil. Efter ett kortare förföljande kör den flyende bilen ner i diket efter Ljustavägen.  Ingen person skadades men en lyktstolpe  rammades. Föraren, en man i 30 års åldern.  misstänks för rattfylleri/drograttfylleri , en passagerare medtogs  till polisstationen  för kroppsbesiktning då passageraren också misstänks vara narkotikapåverkad. 

 

Uppdatering klockan 07:30 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

04:15 Trafikolycka, Sundsvall
Polisen larmas om en singelolycka på E4 vid Birsta, Sundsvall. En personbil har kört av vägen. Föraren, en man, förs till sjukhus med ambulans. Polisen har hört föraren, det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. Troligen var halka bidragande orsak till olyckan. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.