Uppdaterad 26 november 18:55

26 november 09:03, Stöld, Norrköping

Rattstöld ur BMW-bil.

08:16 Polis larmades till Lindö i Norrköping med anledning av en stöld. Någon eller några gärningsmän ska under kvällen/natten till torsdag ha gjort inbrott och stulit en ratt, strålkastare och navigator från en BMW-bil. I nuläget finns ingen misstänkt och en brottsplatsundersökning kommer genomföras under dagen.

UPPDATERING:

Under torsdagseftermiddagen har ytterligare en anmälan om stöld ur bil i området Lindö kommit in. Någon gång under natten har någon tagit sig in i en bil som stod parkerad på en garageuppfart. Det som saknas ur bilen är ratt med airbag, instrumentpanel och extraljus. Tjuvarna passade även på att stjäla verktyg som fanns i bilen. Polisen har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Så gör du det svårare för tjuven:

* Parkera bilen på ett upplyst ställe eller i garage.

* Komplettera bilen med en godkänd rattkrycka, som ett extra mekaniskt stöldskydd och se till att den täcker krockkudden.

* DNA-märk dina bildelar, dekaler medföljer när man köper MärkDNA.

* Har du en så kallad key-less bil, förvara gärna nycklarna i en plåtburk. På så sätt förhindrar du att någon kan fånga upp nyckelsignalen och lura bilen att tro att nyckeln finns intill/i bilen.


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.