27 november 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Daniel Söderqvist och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silver.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 44 ärenden som rör Östergötlands län. En har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00.25 Polisen fick larm om en misshandel i nära relation i Motala. En man i 40-årsåldern greps misstänkt för misshandel.

01.23 Polisen fick larm om en pågående stöld av delar till en bil i stadsdelen Ryd i Linköping. Försöket till stöld avbröts när patrullen närmade sig och de misstänkta tjuvarna försvann från platsen i en bil. Enligt uppgift ska de misstänkta tjuvarna ha varit på platsen tidigare under natten för att reka området. Polisen beslagtog en domkraft som använts vid stöldförsöket för att säkra eventuella spår, och upprättade en anmälan om försök till stöld.   

Polisen välkomnar tips från allmänheten. Antingen genom att ringa 114 14 eller genom polisens hemsida där det går att vara anonym.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.