28 november 07:52, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 77 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:20 Polis larmades till en klubblokal i området Slaka, Linköping, med anledning av att några ungdomar befunnit sig i lokalen utan rimlig anledning. Polis på plats har pratat med ungdomarna, alla i 15-årsåldern, och därefter överlämnat samtliga till vårdnadshavare. De är i nuläget misstänkta för olaga intrång.

04:14 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Dagsbergsvägen i Norrköping uppstod misstanke om rattfylleri och olovlig körning mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren i bilen, en man i 25-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.