För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

Uppdaterad 30 november 12:52

28 november 12:21, Mord/dråp, Borlänge

Den man som anträffades svårt skadad i lördags har avlidit och händelsen rubriceras nu som mord. Tips lämnas till 114 14.

Under morgonen anträffades en svårt skadad man i 20-årsåldern utomhus i närheten av polishuset i Borlänge. Omständigheterna kring mannens skador är sådana att en förundersöknimng om försök till mord har inletts.

I skrivande stund pågår fortfarande en mängd initiala åtgärder i utredningen. Det svårt skadade mannen är sedan tidigare okänd för polisen.

Utredningen vill få in eventulla vittnesiakttagelser av omständigheter som kan ha samband med brottet och det gäller i första hand iakttagelser från 23:00 tiden under fredagskvällen före och fram till morgonen.

(Uppdatering kl 13:17)

Rättelse till ovan text med att den svårt skadade anträffade mannen för närvarande är okänd för polisen. 

Vad gäller polisens vädjan om att komma i kontakt med personer som kan lämna iakttagelser angående händelsen så gäller detta nu tiden från midnatt och fram till morgonen på samma telefonnummer som tidigare. Polisens vädjan har nu också utökats till personer som befunnit sig i Borlänge centrum under samma tid och inte bara i nära anslutning till polishuset. 

Uppdatering måndag klockan 09.20:

Den man som anträffades svårt skadad har avlidit av sina skador. Händelsen rubriceras därför nu som misstänkt mord. Mannen är i 20-årsåldern och inte 25-årsåldern som först angavs.

UPPDATERING måndag 12.50

Den som tror sig ha information gällande ärendet ombeds ringa till 114 14 för att lämna tips.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.