06 november 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Daniel Söderqvist. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 60 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:16 Polis, räddningstjänst och ambulans beordades till Krokvägen i Norrköping efter larm om en brand. Enligt sos-larmet ska en bil ha börjat brinna och ägaren ska själv ha gått ut med en vattenslang och försökt släcka branden. När polispatrull kom till platsen togs beslut om att inleda en förundersökning på mordbrand eftersom det funnits en spridningsrisk från bilen till en bostad i närheten. Bilägaren hade andats in brandrök och kontrollerades av ambulans på plats men behövde ej uppsöka sjukhus.

03:42 Polis larmades till Vallarondellen i Linköping med anledning av en trafikolycka. En personbil ska ha kraschat och kört in på en cykelbana. När polispatrull kom till platsen hittades en person i närheten av bilen. Personen verkade påverkad och det uppstod misstanke om grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik på föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, ringa stöld samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.