Uppdaterad 07 november 09:17

07 november 08:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

00.16 En polispatrull noterade en bilist som körde vingligt vid trafikplats Norrköping Södra, E4. Bilisten vägrade att stanna på polismans tecken. Bilisten körde från platsen och polisen åkte efter. Färden slutade då en polispatrull la ut en spikmatta på E4, innan trafikplats Tift, Linköping. Föraren, en kvinna i 30-årsåldern, misstänks för flera trafikbrott bland annat drograttfylleri samt grov olovlig körning.

01.44 Polisen larmades till centrala Linköping där en man, som är i 20-årsåldern, skulle ha blivit rånad. Mannen blev bestulen på sina tillhörigheter. En man, som är i 20-årsåldern, kunde senare under natten gripas misstänkt för rånet. Mannen anhölls senare. Ärendet är åklagarlett.

03.08 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Storgatan i Motala med anledning av en brand. Det var en parkerad personbil som brann. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

04.45 Polisen larmades till en återvinningscentral i Åtvidaberg med anledning av ett pågående inbrott. Ett vaktbolag hade via övervakningskamera sett två personer som hade tagit sig in i området. Polis åkte till platsen och två män greps. Den ena mannen är i 35-årsåldern, den andra är i 50-årsåldern. Männen är misstänkta för stöld genom inbrott. Uppdatering 09.15: Brottsrubriceringarna har ändrats. Männen är misstänkta för olaga intrång och egenmäktigt förfarande.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.