01 oktober 00:25, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser

00:25 - Lugn start på natten i länet

01:25 - Rattfylleri. Domsjö, Örnsköldsvik

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blir föraren, en man i 30-årsåldern, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Polis upprättar en anmälan gällande ovan nämnda brott. Bilens nyckel omhändertas enligt Polislagen 24 a §, för att förhindra fortsatt trafikbrottslighet.

Passageraren i bilen, en man i 35-årsåldern, misstänks också vara påverkad av narkotika och medtas till provtagning. Polis skriver en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk.

03:22 - Lugnt i länet

Två personer har hittills omhändertagits på grund av deras berusning enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer)

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.