01 oktober 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalespersoner är Peter Adlersson och Hans-Jörgen Ostler. Under kvällen tjänstgör Jenny Widén.

22.32 Göteborg, rån
Vid ett jour och korttidsboende i Högsbo har en man i 25-årsåldern blivit slagen med en pinne med en spik i och fått skador i huvudet. Det är en man och en kvinna som ska ha misshandlat honom och även tagit hans mobiltelefon samt nycklar. Mannen och kvinnan, som båda är i 40-årsåldern, är utpekade men inte gripna. Inga uppgifter om att den rånade mannen behövt uppsöka sjukhus.

00.39 Falköping, brand
Räddningstjänst och polis larmas till Trinnöjegatan där det brinner i en container. Man misstänker att branden är anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Vid 04.46 brinner det återigen i en container i samma område. Även denna brand misstänks vara anlagd. Ingen misstänkt i nuläget.

01.25 Göteborg, drograttfylleri samt grov olovlig körning
På Kaptensgatan stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 35-årsåldern, saknar körkort och misstänks vara narkotikapåverkad. Han tas med för provtagning och rapporteras för grov olovlig körning samt drograttfylleri.

01.55 Göteborg, olaga intrång och försök till stöld
Vittnen ringer polisen om att två män ska ha tagit sig in i ett parkeringsgarage på Arvid Lindmansgatan. Polis kommer till platsen och söker igenom garaget. Två män i 30-årsåldern kan efter en liten stund säkras i garaget. De avlägsnas från platsen och är nu misstänkta för olaga intrång samt försök till stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.