01 oktober 06:51, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 06. De händelser som sticker ut redovisas nedan:

23.07 Polisen larmades till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av en pågående misshandel. En man skulle sälja ett föremål till en annan man och de möttes upp för att genomföra affären. Mannen som skulle köpa föremålet anklagade säljaren för att ha stulit föremålet från köparen vid ett tidigare tillfälle. I samband med detta uppstod bråk. Köparen, en man i 25-årsåldern, misstänks för misshandel.

23.11 Polisen larmades om att två killar försökte att stjäla cyklar på Brigadgatan, i närheten av polishuset i Linköping. Två poliser sprang ut från polishuset och lyckades fånga in en av killarna. Den andra killen flydde från platsen på en cykel och dumpade cykeln kort därefter. En polis försökte att jaga ikapp den flyende killen men han kom undan. Pojken som infångades är i tonårsåldern och misstänks för försök till stöld.

00.39 Polisen larmades till en adress i området Haga, Norrköping, med anledning av en skadad man. Mannen skulle ha blivit misshandlad med ett tillhygge utomhus, mannen var lindrigt skadad. En man pekades ut som den misstänkta gärningsmannen, men han har inte påträffats. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.